Tratamentul bolii parodontale

Ce presupune tratamentul bolii parodontale ?

Tratament boala paradontala

In stadiile incipiente, majoritatea tratamentelor presupune chiuretaj radicular – indepartarea placii bacteriene si a tartrului depus pe dinti si netezirea suprafetelor radiculare ale acestora. Antibioticele pot fi folosite pentru a potenta efectul acestei terapii initiale. In majoritatea cazurilor de gingivita, cu un chiuretaj subgingival si o igiena zilnica adecvata se obtin rezultate satisfacatoare. Cazurile mai avansate de boala parodontala pot necesita tratament chirurgical specific.

 

Cum prevenim boala parodontala ?

Indepartarea placii bacteriene prin periaj zilnic, folosind ata dentara si periaje profesionale regulate sunt calea cea mai buna pentru a minimaliza riscul de a face boala parodontala. Medicul dentist iti poate face un program de igiena orala care sa se adapteze nevoilor tale.

Este importanta intretinerea ?

Este crucial pentru pacientii care doresc pastrarea rezultatelor obtinute sa se tina de un program regulat de igiena orala. Pacientii trebuie sa vina la medicul dentist o data la 3-4 luni (sau chiar mai frecvent, in functie de boala parodontala a pacientului) pentru un examen clinic oral general. Intre vizite, pacientii trebuie sa se perieze de doua ori pe zi, sa foloseasca ata dentara si apa de gura zilnic.

Din fericire, parodontita poate fi detectata si tratata devreme! Depistata devreme, boala parodontala poate fi tratata non-chirurgical. Daca boala este avansata, interventia chirurgicala este necesara pentru a o tine sub control.

Noi suntem increzatori in capacitatea nostra de a depista aceasta infectie timpuriu si sa-ti putem oferi terapie non-chirurgicala. Scopul principal al tratamentului este de a indeparta infectia. Numarul si tipul sedintelor de tratament va putea varia, in functie de stadiul bolii parodontale. Orice tip de tratament presupune ca pacientul sa pastreze acasa o buna igiena orala. Mai mult, modificarea sau indepartarea anumitor obiceiuri vicioase, cum ar fi fumatul, se incearca pentru a imbunatatii rezultatele tratamentelor.