Cand recomandam prima vizita la dentist ?

Daca nu au aparut intre timp alte probleme speciale (carie de biberon, eventuale fracturi ale coroanei dintilor), puteti veni cu cei mici prima data in jurul varstei de 3 ani.

Dar nu este o regula. Recomandam ca cei mici sa fie adusi cand le apar dintii de lapte, inainte de survenirea unei probleme propriu-zise.

Practic, va recomandam sa veniti la noi cand nu aveti nevoie de noi!
Prin vizite regulate la dentist, copilul se obisnuieste cu ideea controlului stomatologic periodic, clinica si medicul ii devin familiari, teama dispare, iar confortul psihologic si cooperarea cresc.

 

Pregatirile pentru prima vizita

Cea mai importanta mentiune la acest subiect este ca prima vizita la dentist are o rata de succes asigurata, daca… nu o pregatiti prea mult!
Ea nu trebuie sa fie tratata ca o zi extrem de speciala, intrucat copilului i se pot activa o serie de emotii puternice, care pot fi si negative, sau isi poate forma asteptari nefondate.

Mai multe sfaturi despre vizitele la medicul stomatolog aici
 

Cum se desfasoara la noi prima vizita

In mod ideal, la noi prima vizita este una de… curtoazie, sa zicem.

Este atunci cand facem cunostinta cu micutul viitor vizitator, cand ii prezentam personajele de desene prietenoase din cabinetul nostru, ii verificam dintisorii cu maximum de blandete, luam nota de eventualele particularitati ale dentitiei micutului in timp ce el priveste tavanul desenat, dam primele runde de sfaturi mamei in legatura cu formarea obiceiurilor de igiena dentara si de alimentatie sanatoasa pentru dinti si… gata.

Inca o tura pe la desene si pe data viitoare!