Siguranta pacientului

Suntem o echipa medicala care trateaza cu cea mai mare seriozitate responsabilitatea de a garanta siguranta tuturor pacientilor cu privire la transmiterea de boli contagioase in timpul tratamentului dentar. Am luat intotdeauna cele mai riguroase masuri de precautie pentru a garanta siguranta pacientilor. Putem spune cu mandrie ca facilitatile de care dispunem sunt in conformitate si depasesc cerintele stricte impuse de catre Colegiul Medicilor Dentisti.

Daca aveti orice probleme, intrebari sau comentarii cu privire la procedurile noastre, va rugam sa nu ezitati sa ni le prezentati. Vom fi incantati sa sa va oferim suportul nostru.

Unele masuri in procesul de control al mediului steril sunt evidente, cum ar fi utilizarea de masti si de manusi. Ceea ce nu se poate vedea sunt o serie de proceduri efectuate in absenta pacientului cum ar fi sterilizarea si impachetarea tuturor instrumentelor si echipamentelor, folosirea ori de cate ori este posibil a produselor de unica folosinta, curatarea, dezinfectarea si folosirea de tehnici de protectie in cabinetul dentar, in scopul asigurarii sigurantei pentru toti pacientii. Toate piesele noastre de mana si instrumentele dentare sunt sterilizate sub caldura si aburi intr-un echipament special (autoclav). Acest autoclav este monitorizat la fiecare utilizare si este testat saptamanal cu indicatori bacterieni. Circuitele de apa sunt curatate si dezinfectate in mod regulat.

Mai presus de toate, tot personalul este instruit in toate procedurile de siguranta si participa regulat la cursuri de educatie pentru fi la curent cu cele mai recente tehnologii in domeniu.

Autoclav Melag Vacuklav®24-B

Made in Germany

Autoklav Melag Vacuklav

Diferite forme de micro-organisme pot fi practic prezente mai mult sau mai putin pe aproape toate obiectele. Multe dintre aceste micro-organisme reprezinta un pericol pentru sanatatea umana si pot fi cauza a diverse boli. Este important sa fie eliminata posibilitatea ca aceste micro-organisme sa se transmita de la o persoana la alta. Pentru a preveni acest lucru se vor utiliza instrumente sterile, iar tratamentul medical se va desfasura intr-un mediu steril controlat. Un produs este steril, atunci cand acesta nu contine micro-organisme vii. Scopul procesului de sterilizare este de a elimina bacteriile, virusii si sporii. Numai un autoclav este capabil sa atinga aceasta stare sterila. In cadrul clinicii folosim un autoclav produs de firma Melag din Germania, pentru a steriliza instrumentele folosite pe pacienti.

MELAseal®100

Melaseal

Toate instrumentele sunt ambalate si depozitate in pachete sigilate. Ambalajul este realizat din hartie medicala sigilanta si o banda transparenta din poliester/polipropilena, care sunt sigilate termic in scopul de a preveni patrunderea agentilor patogeni la instrumentele dentare. Pe partea din spate a ambalajului steril, exista indicatori, care verifica procesul chimic de sterilizare cu abur si care confirma continutul steril al ambalajului.