Ce elemente contribuie la un zambet perfect

Un zambet minunat creste automat increderea in sine a unei persone si o face sa se simta mai atragatoare. In primul rand un zambet frumos este acela care ti se potriveste, chiar daca optezi pentru a avea dintii foarte albi sau pentru o culoare mai naturala, indiferent daca simetria perfecta ti se pare foarte importanta sau nu.

 • Simetria

  Simetria. Simetria fata de linia mediana a fetei are o importanta majora in ceea ce priveste zambetul estetic, placut. Chiar si atunci cand acest lucru nu este 100% posibil, iluzia simetriei ar trebui sa fie creata. Cei doi incisivi centrali superiori ar trebui sa fie egali ca marime, lungime, simetrici ca si forma.

 • Aliniamentul orizontal

  Aliniamentul orizontal. In mod ideal, linia formata de muchiile dintilor ar trebui sa fie paralela cu podeaua.

 • Linia zambetului

  Linia zambetului. Muchiile dintilor superiori ar trebui sa fie paralele cu buza inferioara in timpul zambetului.

 • Linia gingivala

  Linia coletelor (gingivala) Linia coletelor uneste cele mai inalte puncte de la nivelul dintilor ale gingiei frontalilor superiori. In mod ideal aceasta linie urmareste buza superioara pentru a asigura o expunere minima a gingiei si o vizibilitate optima a dintilor in timpul zambetului.

 • Culoarul bucal

  Culoarul bucal. Un zambet ingust face ca dintii laterali sa se vada de cele mai multe ori in umbra. Un zambet larg permite o vizibilitate progresiva a dintilor catre posterior, acest lucru creand un zambet mai atractiv.

 • Proportia de aur

  Proportia de aur. Regula de aur a proporţiei descrie un raport ideal de lăţimi ale fetelor vizibile ale celor 6 dinti frontali.

 • Proportia dintilor

  Proportia dintilor. Exista ghiduri care indica proportia ideala a fiecarui dinte pentru a se obtine un zambet frumos: 100% inaltime si 75% latime.

 • Abrazurile dentare

  Ambrazurile dentare. Ambrazurile dentare sunt mici spatii triunghiulare intre muchiile dintilor. Ele sunt create artificial de catre technician si medical dentist ca sa creeze un aspect natural.

 • Buzele

  Buzele. Buzele sunt pentru dinti asemenea unei rame pentru un tablou. Forma, plenitudinea, simetria buzelor pot fi imbunatatite pentru a optimiza zambetul.