Abirea dintilor

Albirea dintilor este o modalitate usoara de a obtine un zambet alb si stralucitor. Odata cu trecerea anilor, dintii pot capata diferite coloratii din cauza alimentelor, fumatului, igienei orale deficitare, traumatismelor, afectiunilor de ordin general sau inaintarii in varsta.

Albirea dintilor

 

Exista mai multe procedure prin care poate fi obtinuta albirea dentara.

 
 

Albirea in cabinetul stomatologic.

Albirea cu lampa (accelerator de albire) este o metoda revolutionara, sigura, eficienta si extrem de rapida de albire a dintilor in cabinet. In doar o ora dintii tai vor fi mult mai albi! In mod normal dintii pot ajunge cu pana la 6-10 nuante mai albi, asadar aceasta tehnica este ideala pentru persoanele care isi doresc rezultate imediate. Procedura incepe cu o pregatire scurta ce presupune izolarea buzelor si gingiilor pentru ca acestea sa nu intre in contact cu substanta aplicata pe dinti. Ulterior pe dinti se aplica gelul de albire care urmeaza a fi activat sub actiunea unei lampi ce genereaza o lumina special conceputa in acest scop. Tratamentul este completat la sfarsit de aplicarea locala a unui desensibilizant.

Tehnologia de albire cu lampa este rezultatul unor cercetari ample in ceea ce priveste tehnologia luminii, reactiile chimice pentru deschiderea nuantei dintilor si al anilor de experienta in domeniul albirii traditionale. Combinand aceasta proprietate a luminii special concepute cu gelul pe baza de peroxid de hydrogen rezulta un sistem de albire ce reduce dramatic timpul necesar obtinerii unei nuante mult mai deschise.

Procedura este una foarte simpla. Incepe cu protejarea buzelor si a gingiilor, lasand doar dintii expusi. Se aplica apoi pe dinti gelul de albire, special conceput pentru a fi utilizat impreuna cu lampa de albire. Gelul si lumina lampii lucreaza impreuna pentru ca substanta activa sa patrunda usor in structura dintelui si sa indeparteze petele si coloratiile. In acest timp te poti relaxa, te poti uita la televizor sau poti asculta muzica. Gelul este aplicat pentru 3 reprize de cate 20 de minute, timpul total al tratamentului fiind de 60 de minute. La sfarsit, va bucurati de un zambet mult mai alb si mai stralucitor.

Acest tip de albire este ideal pentru persoanele care isi doresc un rezultat rapid si o metoda eficienta de albire pentru dintii lor. Cand aceasta procedura se realizeaza pentru prima data se obtine o imbunatatire importanta a nuantei dintilor in doar 60 de minute. Procedura este simpla, rapida, fara durere.

 

Simpla

Sistemul de albire cu lampa este reprezentat de un gel pe baza de Peroxid de Hidrogen si o sursa de lumina Xeon-Halogen. Aceasta lumina are proprietatea de a accelera procesul de descompunere a Peroxidului de Hidrogen, substanta activa implicata in albirea dintilor.

 

Rapida

Intreaga procedura de albire dentara dureaza aproximativ o ora si jumatate.

 

Sigura

Ingredientul activ din componenta sistemului de albire este Peroxidul de Hidrogen care este folosit in stomatologie de sute de ani. Aceasta substanta activa este recunoscuta de intreaga comunitate stomatologica drept fiind una foarte eficienta in albirea dentara. A fost de asemenea testata si s-a dovedit a fi sigura pentru organism in mai multe studii universitare. Acest tratament nu are nici un fel de efect advers asupra obturatiilor existente si nu slabeste in niciun fel structura smaltului. Aceasta procedura poate fi realizata doar de personal calificat, lucru care asigura siguranta deplina a folosirii lui.

 

O sa doara ?

Aceasta procedura de albire a dintilor este in mod normal lipsita de durere. Un procent foarte redus dintre persoanele tratate in acest fel pot simtii o usoara jena in urma albirii. Aplicarea unui gel sau a unei paste cu continut de fluor aproape intotdeauna inlatura aceasta sensibilitate.

 

Cat de albi vor deveni dintii mei ?

 

Zoom

Studiile clinice au demonstrat faptul ca prin albirea in cabinet duce la o imbunatatire a nuantei cu pana la 6-10 nunate. Rezultatele individuale pot varia in functie de culoarea initiala a dintilor si igiena orala.

Cat de mult dureaza rezultatul albirii ?

Dintii tai sunt unici, ca si tine, astfel incat rezultatele albirii pot sa varieze de la o persoana la alta. Totusi, rezultatele albirii pot sa dureze pana la 2 ani si chiar mai mult in cazul unei igiene orale corespunzatoare. Unele obiceiuri precum fumatul, consumul de cafea, ceai sau bauturi colorate pot sa determine o scadere a perioadei de mentinere a rezulatului obtinut.

 

Actioneaza si pe fatele, coroane dentare sau obturatii colorate ?

NU! Acest sistem de albire este gandit si realizat astfel incat sa lucreze pe dinti vitali.

 

Cum poti afla mai multe informatii ?

Pentru orice nelamurire sau intrebare ne poti suna si te poti programa pentru o consultatie preliminara.

 

Albirea la domiciliu.

Aceasta tehnica implica purtarea unor gutiere in care este aplicat materialul de albire. Tot ce aveti de facut este sa aplicati gelul in gutiere si sa aplicati gutierele pe dinti, o data pe zi, timp de 30 de minute. Procedura se repeta timp de 1-2 saptamani pana se obtine rezultatul dorit. Albirea la domiciliu este o varianta economica de a va albi dintii colorati.

Totusi trebuie sa nu va lasati indusi in eroare de afirmatiile false de la TV sau din magazine cu privire la unele produse care nu doar ca sunt ineficiente in ceea ce priveste albirea dentara, dar pot fi si periculoase pentru structurile dentare, de aceea, cereti sfatul unui medic dentist!

 

Albirea la domiciliu

Dintii care au capatat coloratii in urma unor tratamente de canal pot fi albiti in mod simplu folosind un gel pe baza de peroxid de hidrogen cu eliberare rapida. Aceata procedura poate necesita 2 sau 3 vizite pentru rezultate corespunzatoare. Uneori pot fi recomandate una sau mai multe metode de albire in functie de particularitatea cazului si de asteptarile pacientului.