Fatetele dentare

Fatetele sunt ca niste „foite” subtiri, realizate special pentru fiecare pacient care solicita acest lucru, lipite ulterior pe suprafata vizibila a dintilor. Acestea sunt realizare din materiale de culoarea dintilor, utilizand o inalta tehnologie, pentru a conferi un zambet natural si luminos. Ele sunt o alegere ideală pentru îmbunătăţirea zâmbetul tău şi au devenit din ce în ce mai populare datorită simplităţii şi versatilitatii lor. Realizarea fatetelor presupune un grad extrem de ridicat de calificare tehnica precum si atentie la detalii estetice. Realizam fatete in mod curent si le proiectam individualizate pentru fiecare pacient in parte pentru a obtine zambetul dorit de de acesta.

Ar trebui sa iau in considerare fatetele dentare?

Fatetele dentare reprezinta o alternativa conservatoare la coroanele dentare traditionale. Acestea sunt ideale pentru:

 • Inchiderea diastemelor si tremelor (spatiilor dintre dinti)
 • Restaurarea dintilor fracturati sau ciobiti
 • Corectarea formei dintilor
 • Imbunatatirea culorii dintilor modificati permanent de culoare
 • Acoperirea unor obturatii (plombe) vechi, patate, degradate

Vor arata dintii cu fatete la fel ca dintii naturali ?

Atunci cand sunt cimentate pe dinti, aceste fatete extrem de subtiri sunt aproape imposibil de detectat si in plus sunt extrem de rezistente la petele de cafea, ceai, sau chiar tigari. Din punct de vedere al rezistenetei si aspectului estetic sunt de neegalat fata de alte optiuni de restaurare.

Cat timp vor rezista fatetele dentare ?

In mod normal acestea sunt confectionate cat sa reziste multi ani. In zilele noastre, fatetele dentare sunt realizate din ceramica de inalta calitate si sunt cimentate de dinti cu cel mai avansat si testat sistem adeziv disponibil. Spre deosebire de majoritatea materialelor compozite (materiale de plomba), fatetele nu isi vor schimba culoarea odata cu trecerea timpului.

Cum se aplica fatetele ?

Intr-o prima faza, dintii sunt slefuiti minor astfel incat sa permita o grosime adecvata a fatetei. Dupa aceasta procedura dintii sunt amprentati si fatetele sunt confectionate perfect adaptate pe dintii tai. Fatetele sunt aplicate pe dinti cu ajutorul unui material adeziv, care le fixeaza la structura dentara restanta.

Avantaje ale fatetelor dentare

Aspectul dintilor. De cand fatetele sunt special confectionate pentru fiecare pacient in parte, este aproape imposibil sa vezi diferenta dintre fateta si dintele natural. Rezistenta la coloratii. Fatetele dentare realizate in laborator rezista la pete precum cele de ceai, cafea, vin rosu, alimente intens pigmentate, tigari, deoarece sunt realizate din materiale de ultima generatie, ce pot fi foarte bine finisate. Conservatoare. Doar o cantitate redusa din structurile dentare este indepartata in timpul preparatiei dintilor pentru realizarea fatetelor in comparatie cu celelalte forme de restaurare protetica (coroane de acoperire).

Beneficiile fatetelor dentare

 • Reducere minima a structurilor dentare
 • Flexibilitate totala in alegerea culorii. Fatetele pot fi confectionate in asa fel incat pot face si dintii cei mai inchisi la culoare sa arate albi, stralucitori.
 • Gama larga de aplicabilitate in rezolvarea numeroaselor probleme estetice.
 • Rezulatate rapide
 • Rezistenta si durabilitate
 • Bine tolerate de structurile parodontale.