Sinus Lift

Restaurarea protetica prin implanturi in zona posterioara a maxilarului reprezinta o provocare clinica datorita inaltimii reduse a osului alveolar in aceasta zona. Acest lucru se datoreaza resorbtiei naturale a osului alveolar dupa extractia dintilor.

Indicatii sinus lift: – inaltime redusa o osului alveolar in zona laterala maxilara.

Pentru a putea obtine suficient spatiu inserarii implanturilor in zona laterala maxilara, se foloseste tehnica chirurgicala de ridicare a membranei sinusale (sinus lift deschis).
Materialele (membrana si osul artificial) folosite de clinica INTELIDENT in cadrul acestei operatii sunt biomateriale GEISTLICH – cele mai bine documentate si cele mai testate produse din stomatologia regenerativa mondiala. Mai multe despre materialele GEISTLICH aici !

Sinus Lift

In plus, clinica INTELIDENT foloseste cel mai avansat sistem pentru stimularea si accelerarea vindecarii tesutului si regenerarii acestuia – Tehnologia PRGF® – plasma bogata in factori de crestere. Mai multe despre tehnologia PRGF® aici!

Tehnica de sinus lift deschis (cu fereastra laterala) este insotita de inserarea simultana a implanturilor pentru a evita o a doua interventie chirurgicala. Ca acest lucru sa fie posibil, inaltimea osului rezidual trebuie sa fie de minim 4-5 mm pentru a obtine o buna stabilitate primara a implantului.
Daca inaltimea osului alveolar este mai mica de 5 mm, dupa interventia de sinus lift este necesara a doua interventie de inserare a implanturilor, la o perioada variabila cuprinsa intre 8-9 luni de la operatia de sinus lift.

Sinus Lift

Interventia de sinus lift deschis se realizeaza sub anestezie locala, se practica o incizie la nivelul gingiei zonei posterioare a maxilarului unde se doreste a se interveni, se realizeaza o fereastra in peretele lateral al sinusului si cu instrumente adecvate se ridica din aproape in aproape membrana Schneideriana (sinusala) de pe peretii cavitatii sinusale astfel incat sa se creeze spatiul necesar grefarii osoase.

 

Tehnologia PRGF

Acest spatiu nou creat se va umple cu un amestec os artificial, cheag de plasma si membrana produse prin tehnologia PRGF® si os autogen (al pacientului).
La final, fereastra creata va fi protejata cu o membrana artificiala iar gingia este repozitionata, inchizand perfect situsul operator. Tehnica de sinus lift deschis permite obtinerea unei inaltimi osoase intre 8 si 15 mm.

Contraindicatii:
– Diabet necompensat, boli autoimmune
– Trombocitopenia
– Radioterapie in zona capului si gatului sau chimioterapie care precede cu cel putin 6 luni interventia de sinus lift
– Dependenta de droguri/alcool
– Pacient necooperant/ afectiuni psihice
– Fumatul excesiv
– Sinuzita acuta, rinita alergica si sinuzita cronica recurenta
– Tumori benigne agresive sau tumori maligne in imediata zona a patului receptor