Solutii alternative ale implanturilor dentare

Puntea dentara fixa

O punte traditionala presupune cimentarea (lipirea) pe dintii alaturati pentru a o putea sprijini. Este o solutie stabila, cu o buna functionalitate si o buna estetica, fiind destul de usor de montat.

Punte dentara fixa

Cu toate acestea, aceasta alternativa are doua mari dezavantaje: resorbtia osoasa continua ca urmarea a lipsei dintelui si sacrificarea partiala a dintilor sanatosi de langa edentatie (dinti stalpi ai lucrarii pe care aceasta se sprijina).

Puntea colata

Aceasta alternativa are cateva avantaje clare: montare rapida, functionalitate buna si estetica buna intrucat este confectionata din ceramica. Mai mult, nu va afecta dintii sanatosi naturali. Dezavantajul: nu este permanenta, va cadea in cele din urma, cand va trebui montata din nou.

Punte dentara fixa

Proteza partiala

Aceasta nu este o solutie permanenta pentru un dinte pierdut. Este instabila si astfel poate afecta atat functia cat si confortul.

 

 

Punte dentara fixa

 

O proteza partiala detasabila este confectionata din plastic (acrilat) – un material care nu poate crea acelasi rezultat estetic ca o coroana ceramica. Beneficiile, desi putine, sunt: dintii alaturati nu sunt afectati, se monteaza simplu si rapid, fiind relativ ieftina.