Mai multor dinti pierduti

Proceduri pentru inserarea implantelor

Daca mai multi dinti sunt pierduti, este foarte probabil ca medicul dentist sa recomande o punte dentara. Exista mai multe tipuri de punti dentare. Cu toate acestea, o punte dentara ceramica pe implante dentare reprezinta una dintre cele mai bune solutii din punct de vedere estetic si functional.

O punte dentara pe implanturi dentare poate preveni

  • Schimbarea pozitiei dintilor adiacenti pentru a umple spatiul lasat de dintii pierduti
  • Retractia maxilarului/mandibulei ca urmare a pierderii radacinilor dintilor, care face ca fata pacientului sa apara imbatranita prematur
  • Un zambet inestetic, in cazul in care lipsa dintilor este vizibila
Mai multi dinti pierduti

Intocmai ca o radacina naturala, un implant dentar ofera suport pentru o punte dentara ceramica. O punte dentara ceramica pe implante dentare are un aspect aproape identic si functioneaza ca dintii naturali. Straumann are peste cincizeci de ani de povesti de succes in utilizarea de implanturi dentare si lider pe piata de implante dentare.

 

 

Procedura de tratament PAS CU PAS

Consultatia

Primul pas este vizita la medicul dentist pentru consultatie si pentru a discuta optiunile personalizate de tratament. Primul pas catre dintii noi, este reprezentat de examinarea starii curente de catre medicul dentist pentru a evalua situatia. Apoi, impreuna cu medicul dentist, se va stabili solutia personalizata optima din punct de vedere estetic si functional. In timpul consultatiei, medicul dentist iti va prezenta procesul in tratamentul cu implant dentar.

Faza de pregatire

Al doilea pas este faza de pregatire, in care medicul dentist va planifica urmatoarele etape ale procesului. In cadrul acestei faze, medicul dentist va obtine o perspectiva asupra modului in care implantul dentar va fi inserat.

Medicul dentist va vedea, prin intermediul radiografiei cu raze X, cum arata osul maxilar/mandibular pentru a determina pozitia pentru inserarea implantelor dentare.

Etapa de inserare a implantelor

Acesta este pasul in care medicul dentist va insera implantele dentare necesare in os.

Mai intai, sunt inserate implantele dentare. Aceasta procedura se realizeaza de obicei intr-o singura sedinta. O punte provizorie poate fi atasata in aceeasi sedinta, facand posibila desfasurarea normala a activitatii pentru pacient imediat dupa ce pleaca de la dentist.

Implantele trebuie sa se integreze in os inainte ca puntea definitiva sa fie atasata. Acest lucru are loc in mod normal in cateva luni de la inserarea implantelor. Timpul va varia, in functie de dintii afectati, precum si de cerintele estetice.

In cadrul acestui proces, se vor efectua urmatoarele proceduri

  • Pacientul va primi anestezie locala
  • Medicul dentist va insera implantele dentare
  • Medicul dentist va atasa o punte provizorie pe implantele dentare, astfel incat pacientul sa-si poata desfasura activitatea in timpul procesului de vindecare

Bucurati-va de zambetul nou !

Este posibil sa fie necesare mai multe vizite la medicul dentist inainte ca dintii definitivi sa fie cimentati. Noua punte va prelua toate fortele la care erau supusi dintii naturali. Pacientul va avea o solutie stabila si sigura, care ii va permite sa manance aproape tot ce doreste.

Dupa ce medicul dentist a constatat ca gingiile s-au vindecat in totalitate, pacientul va reveni la medic pentru ca puntea definitiva sa fie potrivita si cimentata. Medicul dentist se va asigura ca muscatura este corecta si ca pacientul este multumit cu rezultatele obtinute.