Proteze detasabile pe implanturi

Proceduri pentru inserarea implantelor

Daca protezele sunt incomode, iar adezivul este neplacut, solutia protezelor detasabile pe implanturi poate fi potrivita pentru tine.

Proteze detasabile pe implanturi

Proteza detasabila pe implanturile dentare este o alta forma de lucrare protetica pe implanturi, dar este detasabila pentru curatare, similar cu protezele actuale. Spre deosebire de protezele mobile actuale, aceasta lucrare este mult mai stabila fiind sprijinita pe implanturi, eliminand astfel necesitatea de a folosi adezivi pentru proteze.

Aceasta proteza detasabila, care este o alternativa la protezele traditionale, se pozitioneaza pe doar cateva implanturi dentare. O proteza detasabila pe implanturi va arata si functiona aproape ca dintii naturali.

Procedura de tratament PAS CU PAS

Consultatia

Primul pas este vizita la medicul dentist pentru consultatie si pentru a discuta optiunile personalizate de tratament.

Solutia catre dintii noi definitivi este reprezentata de examinarea starii curente de catre medicul dentist pentru a evalua situatia. Apoi impreuna cu pacientul se va stabili solutia personalizata optima din punct de vedere estetic si functional.

Faza de pregatire

Al doilea pas este faza de pregatire, in care medicul dentist va planifica urmatoarele etape ale manoperei stomatologice. In cadrul acestei faze, medicul dentist va obtine o perspectiva asupra modului in care implantul dentar va fi inserat.

Medicul dentist va vedea, prin intermediul radiografiei, cum arata osul maxilar/mandibular pentru a determina pozitia pentru inserarea implanturior dentare.

Etapa de inserare a implanturilor

In aceasta etapa, medicul dentist va insera implantele dentare.

In cadrul acestui proces, se vor efectua urmatoarele proceduri:

  • Pacientul va primi anestezie locala
  • Medicul dentist va insera implantele dentare

Bucurati-va de noul zambet !

Este posibil sa fie necesare mai multe vizite la medicul dentist inainte sa fie gata proteza definitiva.

Implantele vor ajuta la mentinerea fixa protezei, la imbunatatirea functionalitatii si confortului. Din motive financiare, solutia protezei detasabile este mai frecvent aleasa decat puntea fixa pe implante, cu toate ca rezultatele finale sunt comparabile.

Dupa ce medicul dentist a constatat ca gingiile s-au vindecat in totalitate, pacientul va reveni la medic pentru ca proteza detasabila sa fie aplicata. Medicul dentist se va asigura ca muscatura este corecta si ca pacientul este multumit cu rezultatele obtinute.