Puntea fixa pe implante dentare

Proceduri pentru inserarea implantelor

Atunci cand toti dintii sunt pierduti sau e nevoie sa fie inlocuiti, o punte fixa pe implante dentare reprezinta cea mai buna solutie definitiva.

Inainte de aparitia implanturilor dentare, nu exista nicio solutie fixa pentru persoanele care au pierdut toti dintii. Astazi, este posibil sa se insere implanturi dentare la nivelul intregului maxilar si sa aplice o punte fixa, fiind o solutie permanenta, stabila si foarte estetica.

Punte fixa pe implanturi dentare
  • Va permite sa mancati si sa va desfasurati activitatea in mod normal
  • O solutie solida, stabila, si de durata
  • Pastreaza aspectul facial si previne pierderea de os

Procedura de tratament PAS CU PAS

Consultatia

Primul pas este vizita la medicul dentist pentru consultatie si pentru a discuta optiunile personalizate de tratament.

Primul pas catre dintii noi definitivi, este reprezentat de examinarea starii curente de catre medicul dentist pentru a evalua situatia. Apoi, impreuna cu medicul dentist, se va stabili solutia personalizata optima din punct de vedere estetic si functional.

Punte fixa pe implanturi dentare

 
 
 
 
In timpul consultatiei, medicul dentist iti va prezenta procesul in tratamentul cu implant dentar.

Faza de pregatire

Al doilea pas este faza de pregatire, in care medicul dentist va planifica urmatoarele etape ale procesului. In cadrul acestei faze se va obtine o perspectiva asupra modului in care implantul dentar va fi inserat.

Medicul dentist va vedea, prin intermediul radiografiei, cum arata osul maxilar/mandibular pentru a determina pozitia pentru inserarea implanturilor dentare.

Etapa de inserare a implanturilor

Acesta este pasul in care medicul dentist va insera implanturille dentare necesare in os. Mai intai, sunt inserate implanturile dentare pentru a inlocui radacinile dintilor pierduti. In acest caz, sunt folosite cinci implante. Dintii provizorii sunt atasati, facand posibila desfasurarea normala a activitatii in timp ce se asteapta ca puntea definitiva sa fie cimentata.

Puntea definitiva va fi aplicata pe pe implanturi. In cazul unei punti la nivelul intregului maxilar, in mod normal, este nevoie de 2-3 vizite pentru a avea puntea definitiva complet atasata.

In cadrul acestui proces, se vor efectua urmatoarele proceduri:

  • Pacientul va primi anestezie locala
  • Medicul dentist va insera implantele dentare
  • Medicul dentist va atasa dinti provizorii pe implanturile dentare, astfel incat pacientul sa-si poata desfasura activitatea in timpul procesului de vindecare
  • O amprenta necesara realizarii puntii fixe se va face de indata ce situatia clinica a pacientului va permite

Bucurati-va de noul zambet !

Odata ce dintii definitivi sunt cimentati va veti putea bucura de noul dumneavoasta zambet. Dintii noi vor parea identici cu cei naturali – atat pentru tine cat si pentru ceilalti. Oamenii care au avut proteze traditionale inainte de a avea o punte fixa pe implante descriu aceasta schimbare ca pe o experienta extraordinara.

Dupa ce medicul dentist a constatat ca gingiile s-au vindecat in totalitate, pacientul va reveni la medic pentru ca puntea definitiva pe implante sa fie cimentata. Medicul se va asigura ca muscatura este corecta si ca pacientul este multumit cu rezultatele obtinute.